Urban Decay, make-up door en voor make-up junkies

IMG_7134

Make-up junkies

Een make-up merk door beautyjunkies voor beautyjunkies. Zo kan je Urban Decay nog het best omschrijven. Bijna 20 jaar geleden kregen 4 mensen in Californië het idee om ongewone kleuren voor nagels en lippen te ontwikkelen, in volle jaren 90 waar alles beige en roze de klok sloeg. De kleuren waren geïnspireerd door het stadsleven, waar niets echt zuiver is en schoonheid soms verborgen zit. “Daar draait Urban Decay om,” meent Jillian Ward, een pittige blondine die de lancering in België begeleidt. “Het gaat over plezier hebben met make-up en spelen met kleur. Over schoonheid onthullen. Urban Decay heeft een transformerende kracht: met een paar kleuren en producten kan je je omtoveren in een lief meisje, een verleidelijke vamp of een stoere meid. Alles wat je zijn wilt.”

Urban Decay bestsellers getest

Eerlijk? Ik ben zelf meer low maintenance dan een make-up junk die uren voor de spiegel staat. Een BB cream (verzorging & make-up in 1) en mascara zijn de enige vaste waarden in mijn opmaakritueel. De rest hangt af van zin en tijd. Ik ben ook niet het type dat een zware make-uptas meezeult en overdag gaat bijwerken. Daarom zie ik het nut wel in van primers die de boel langer op zijn plaats houden én de teint wat opfrissen of imperfecties vervagen. Het testpakket dat ik bij de opening van de Urban Decay corner bij Ici Paris XL kreeg bestond uit een Naked Eyes Palette (N°2), de eyeshadow primer potion, de All Nighter make-up setting spray en de Perversion mascara.

De klok rond

De Perversion mascara (24,70 euro) is een van de betere mascara’s die ik al getest heb (lengte, volume én een lange adem) en blijf ik dagelijks gebruiken. Voor avondjes uit en lange dagen waarop het wat meer mag zijn gebruik ik de oogschaduwprimer (19,60 euro), het oogschaduwpalet én fixeer ik alles met de spray.

De oogschaduwprimer (Original) die ik testte geeft een onzichtbare, tikje matte basis op de oogleden, maar bestaat ook in een mooie paarlemoerglans (Sin), een matte huidstint (Eden) en een kleurcorrigerende versie (Anti-aging). Hij houdt oogschaduw inderdaad langer op zijn plek.

Ook de Make-up Setting Spray (25,80 euro), om je make-up te fixeren, bestaat in verschillende versies: All Nighter voor alle huidtypes, De-slick voor vette huid en Chill voor droge huid. Hij verstuift heel fijn en verdampt snel, zodat je hem niet voelt. Breng hem aan in een X- en een T-vorm op je gelaat, op 20 centimeter afstand. En je bent weer gerust voor de rest van de dag. Of de nacht. Basismateriaal voor elk fuifbeest!

IMG_7147
Naked Palette 2 bevat neutrale tinten die naar taupe neigen, in matte en glanzende finish. Het donkerbronskleurige Snakebite (6e van links) is mijn favoriet

Bestseller

Al deze producten zijn bestsellers van het merk, maar de N°1 zijn de Naked Palettes. Deze oogschaduwpaletten (49,90 euro) bestaan in 3 versies (1: brons, 2: taupe, 3: roze) met telkens 12 neutrale -maar niet saaie- kleuren die mooi combineren. In het doosje zit ook een handig penseel met een platte borstel om de kleur aan te brengen en een met langere, zachte haren om goed te kunnen blenden. Wel ironisch dat huidskleuren de bestsellers zijn van een merk dat begonnen is vanuit het idee om ongewone kleuren te promoten.

Info

Urban Decay is te koop bij Zalando.be.

Lees ook:

De grote mascaratest

Getest: cultbeautymerken van Sephora

Cultbeauty die je ook in België vindt

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht