Mrs Rodial, het prototype van de moderne beauty entrepreneur

Maria Hatzistefanis of Mrs. Rodial
Maria Hatzistefanis of Mrs. Rodial

Merken met verhalen

Lang voor storytelling een marketingtrend werd, bouwden verschillende vrouwelijke ondernemers in de beautysector aan geweldige verhalen en innovatieve bedrijven. Over Estée Lauder bijvoorbeeld zijn veel verhalen bekend. Van hoe ze via demonstraties onvermoeibaar haar make-up aan de vrouw bracht. Hoe ze het gift-with-purchase-principe in de sector introduceerde. Of hoe ze in een drukke department store opzettelijk een flesje van haar eerste parfum Youth Dew liet vallen toen de winkel manager het niet wilde inkopen. Klanten kwamen vragen wat er zo lekker rook, zodat de geur alsnog in het gamma werd opgenomen. Of neem, veel later weliswaar, het verhaal van Jo Malone. Hoe ze in haar keuken in Londen (een keuken waar ik haar overigens nog geïnterviewd heb), allerlei oliën mixte en als geschenk aan de klanten uit haar schoonheidssalon meegaf. Dat waren de eerste stappen richting haar globaal parfumimperium.

Rodial Hero Collection
De verschillende lijnen in het Rodial-gamma.

Mevrouw Rodial

Als voormalig beautyjournaliste (bij Seventeen Magazine in Griekenland) kent Maria Hatzistefanis deze meeslepende verhalen zeker. En ze is goed op weg om zelf zo’n bestseller neer te zetten. Na Seventeen Magazine trok Maria naar New York om er een MBA te volgen. Een job in de financiële sector bracht haar naar Londen. Daar richtte ze in 1999 vanuit haar ’tiny bathroom’ en met 20.000 pond eigen middelen, Rodial op. Haar uitgangspunt: high tech en vernieuwende verzorgingsproducten die een antwoord bieden op specifieke huidproblemen. “Maria heeft absoluut een mooi parcours afgelegd,” vertelt haar PR Eliza tijdens de Rodial-voorstelling in Brussel. “Ze startte van nul en hield zich met alles bezig: packaging, formules, strategie, verkoop.”

De doorbraak

Het bedrijfje groeit gestaag, maar een echte doorbraak komt er in 2008. In de goodie bags van de Oscars, zitten Rodial-producten. Wanneer sterren als Jennifer Lopez, Angelina Jolie en Tom Cruise daarna gaan toeteren over Rodial, komt het merk in een stroomversnelling. In 2010 gaat het nog harder, met de lancering van Glamoxy/Snake Serum. Dit  serum belooft een alternatief voor Botox te zijn. “De eerste productie van dat serum was in 24 uur tijd uitverkocht,” weet Eliza. “Sindsdien hebben we verschillende compacte lijnen. Elk met een ander doel, een eigen verhaal en veel high tech elementen. Daar is sinds kort nog een make-up lijn bijgekomen, met een counter in Harvey Nichols.”

Leuke namen & verhalen

Behalve een gedreven zakenvrouw is Maria Hatzistefanis een gedroomd communicator. Ze heeft haar kleurrijke productlijnen met geweldige namen bedacht: van Dragon’s Blood, tot Bee Venom en het eerder genoemde Glamoxy Snake. Voorwaar geen doorsnee namen voor verzorgingsproducten.
Geweldige verhalen ook: de Bee Venom reeks is geïnspireerd op bijengif. Als je gestoken wordt door een bij, gaat je huid reageren, met verhoogde bloedcirculatie en lichte zwellingen. Als je dat principe in het labo kan vertalen naar een crème, dan zijn alvast de fijne lijntjes en rimpels beter opgevuld. De reeks Dragon’s Blood verwijst dan weer naar een donkerroodsap van een Zuid-Amerikaanse boom. Het Glamoxy Snake Serum is geïnspireerd op de gif-effecten van giftige adders. Door het samentrekken van de gezichtsspiertjes te verminderen, zie je minder lijntjes. De verschillende (compacte) lijnen pakken elk een huidprobleem aan, maar je kan ze ook combineren.

Maria Hatzistefanis is ook online omnipresent. Op Instagram heeft ze meer dan 400.000 volgers, ze startte een YouTube-kanaal en is producer en hoofdpersonage in een nieuwe webserie ‘The Mrs Rodial Project”.

Getest

Ik testte de bee venom moisturiser (50ml, 165 euro), voor de huid ‘die comfort zoekt’. Of minder omfloerst: voor een oudere huid. De verzameling ingrediënten moet fijne lijntjes en rimpels opvullen, de elasticiteit en de teint verbeteren en langdurig hydrateren. Het prijskaartje is niet min, maar het is een luxueuze crème met een textuur die smelt op je huid. Alle voordelen van een rijke crème, zonder de nadelen: de crème dringt supersnel in de huid en je kan meteen je foundation aanbrengen. Qua resultaten is het altijd moeilijk in te schatten of je fijne lijntjes nu ingevuld raken, maar mijn teint verbeterde en de crème hydrateerde super (en kon zelfs mijn extreem droge huid aan). De bee venom moisturiser heb ik meteen bijgezet in mijn lijstje van favoriete verzorgingscrèmes.

Info

Het Rodial-gamma is te koop bij Douglas.be & Bol.com

Lees ook:

Clean Beauty van Drunk Elephant

High tech natuurlijke huidverzorging van Irene Forte

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht